Піца на сковороді на кефірі, рецепт без духовки
Не кожен знає, що піцу можна приготувати за 10 хвилин, на звичайній сковороді. Здивовані? Тоді наш покроковий рецепт перед вами.
Піца – страва італійської кухні, але вона настільки міцно увійшла в наше життя, що відмовитися від цієї страви неможливо. У піци маса позитивних якостей: вона проста в приготуванні, процес займає небагато часу, її люблять діти, під сирною скоринкою можна замаскувати тонкі скибочки овочів, які погано їдять діти. Піца готується на сковороді за 10 хвилин на кефірі. Покроковий рецепт описаний нижче.
Дивіться також:
Інгредієнти для тіста:
- кефір 1% – 200 мл;
- борошно – 8 ст. л. ;
- яйце – 1 шт. ;
- рослинна олія – 2 ст. л. ;
- сода – на кінчику ножа.
Інгредієнти для начинки:
- помідор – 1 шт. ;
- ковбаса або сосиски – 50 гр. ;
- сир напівтвердих або твердих сортів – 50 гр. ;
- перець болгарський – 1 шт. ;
- огірок маринований – 1 шт. ;
- томатний соус – 3 ст. л. ;
- сіль, часник орегано або сушені за смаком.
Покрокове приготування:
Крок 1. Замісити тісто як для оладків (консистенція не дуже рідкої сметани). Для цього в кефір розбиваємо яйце, вливаємо олію, перемішуємо. Додаємо борошно і соду, добре перемішуємо, щоб не було грудочок. Якщо тісто вийшло дуже рідке, борошно можна додати ще.
Крок 2. Готуємо інгредієнти для начинки. Ковбасу або сосиски ріжемо кільцями, сир натираємо на крупній тертці. Болгарський перець і помідори миємо, у перцю видаляємо плодоніжки і насіння. Перець нарізаємо соломкою, помідори кільцями або полуколечками (залежно від розміру). Огірок нарізаємо невеликими брусочками, кільцями або кубиками.
Крок 3. Розігріваємо Сковороду і змащуємо олією. Для приготування піци краще взяти посуд діаметром 26-30 див. Виливаємо тісто. Накриваємо кришкою, на повільному вогні смажимо хвилини 3. За цей час знизу корж повинен підрум’янитися, зверху трохи «схопитися». Якщо цього не сталося, час приготування збільшуємо. Корж перевертаємо, зверху змащуємо томатним соусом, посипаємо орегано і часником (за смаком), далі – сосиски або ковбасу, слідом викладаємо скибочки помідорів і болгарського перчика. Трохи солі зверху овочів. Наступний шар – шматочки маринованого огірочка. Накриваємо кришкою і готуємо ще хвилин 6-8. На цій стадії корж повинен повністю пропектися. Готовність перевіряємо зубочисткою (на ній не повинно бути тесту) чи можна відламати невеликий шматочок від краю.
Крок 4. Прийшла черга всю піцу посипати шаром сиру. Ще 2-3 хвилини під кришкою (щоб сир добре розплавився). Піца готова!
Такий швидкий рецепт тесту на кефірі підійде тим, хто не любить возитися з тестом або, коли час на приготування обмежена. Орегано і часник сушений надають неповторний аромат. Приємного апетиту, експериментуйте з начинкою. Можна додати зелену цибулю, маслини, ковбасу замінити на відварене м’ясо.